O MNIE

Karolina Szymanowska

Dietetyk, psychodietetyk

Nazywam się Karolina Szymanowska jako mama 2 dzieci, dietetyk, promotor zdrowia i psychodietetyk, wyznaje zasadę, że jedzenie powinno stanowić źródło zdrowia oraz przyjemności. Swoim pacjentom proponuje diety oparte na produktach sezonowych, lokalnych i naturalnych.

Oczekuj z mojej strony profesjonalnej pomocy, wsparcia, ciepła, zrozumienia i zaangażowania. Swoją pracę opieram na kodeksie dietetyka

 

Wykształcenie

Moja edukacja na kierunku Dietetyka zaczęła się od roku 2004-2006 roku w Medycznym Studiu Zawodowym gdzie otrzymałam Dyplom uzyskania tytułu zawodowego jako Dietetyk w tym czasie odbyłam roczne praktyki w szpitalu na wielu oddziałach. Następnie studia licencjackie na kierunku Promocja Zdrowia– w WSTH wydział w Lodzi. Ze względu na wzrastające zainteresowanie tematyką żywienia oraz tematyką zdrowego stylu życia ukończyłam studia podyplomowe z „Psychodietetyki” na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu . Umiejętności z zakresu psychodietetyki pozwalają nie tylko lepiej zmotywować pacjenta ale również pomóc mu w zmianie stylu życia na stałe.
Myślę, że moja misją jest promowanie zdrowego stylu życia, pokazywanie pacjentom ile możemy dać naszemu organizmowi, dzięki prawidłowo zbilansowanej diecie i aktywności fizycznej. Dlatego w szczególności specjalizuję się w chorobach dietozależnych, cywilizacyjnych. Pragnę nieustannie się rozwijać śledząc badania naukowe, uczestnicząc w konferencjach, szkoleniach i warsztatach dietetycznych promujących zdrowy i aktywny tryb życia.

 

Doświadczenie

Doświadczenie w pracy zdobyłam pracując od 2007 roku do dnia dzisiejszego tj. 2018 rok na stanowisku dietetyk w Domu Opieki Hanna sp. z.o.o oraz podczas rocznych praktyk na oddziałach szpitala min. Odział neurologi, chirurgii, oddziale dziecięcym wewnętrznym i kuchni. Praca i praktyka ta pozwoliła mi rozwinąć swoja pasję do zawodu, nauczyła odpowiedzialności za zdrowie i psychikę ludzi chorych zdrowych i samotnych.
W ciągu tych wszystkich lat nauczyłam się komponować jadłospisy, przyrządzać potrawy i posiłki dla określonych jednostek chorobowych, dobierać zdrowe lokalne produkty, oraz po przeszkoleniu wdrażać system HCCP (procedury, instrukcje, zapisy).

 

Wiedza

Swoją wiedzę wciąż poszerzam uczestnicząc w konferencjach naukowych oraz szkoleniach dietetycznych jak również uczestnicząc w warsztatach zdrowego gotowania w szkołach i przedszkolach a także przygotowując posiłki dla swojej rodziny.

Certyfikaty

Zapraszam Państwa do współpracy. Razem będzie łatwiej podejmować zmianę nawyków żywieniowych.